

HISTORIA
JUVENTUS AC MATARÓ
Fundació al 1954
En Mataró, Barcelona
Prop de 350 jugadors per temporada.
Respecte i valors, la nostra filosofia.
Una història plena de superació per a arribar fins als nostres dies.
L'esport, en aquest cas el futbol és un vincle que genera amistat, solidaritat, formació personal i mil coses més que han estat i són objectiu de la nostra entitat des de la seva fundació molt més allà de la competició.
Al cap dels anys els futbolistes que passen per la nostra entitat treballen en treballs molt diferents, però en la majoria dels casos, passats uns anys contínua el record d'aquells anys que van passar en el nostre club.
El nostre club a crescut amb els anys i d'un sol equip Amateur en els seus inicis, avui dia Juventus AC té 20 equips, en diferents categories i d'anar circulant per diversos camps municipals durant tota la seua història a dia d'avui a aconseguit perdurar, gràcies a un gran treball formatiu i aconseguir amb la seua persistència tenir un camp propi i ser un referent en la formació base en la ciutat de Mataró.
Els nostres inicis
Juventus AC a viscut en la seva història diverses etapes. Ara fa ja més de 60 anys (1954) que el club de futbol que a dia d'avui coneixem inicia la seva etapa. Però en la història del club hi ha referents que demostren una fundació inicial anterior a aquesta data.
Juventus AC com a Associació comença la seua marxa en la nostra ciutat (Mataró) l'any 1935. Juventus acull els joves de l'època que pertanyen a la Congregació Mariana d´Acció Catòlica de la Parròquia de Santa Maria. Aquesta primera Associació freqüenta el Foment Van matar com a lloc de reunió i el pati dels Lluïsos com a lloc de jocs.
En aquests primers inicis els joves de Juventus AC practiquen basquet, futbol, atletisme, ping-pong, a més de fer excursionisme.
L'activitat s'ha de parar durant els anys de la guerra Civil, fins a 1939.
Després de la Guerra Civil, Juventus AC comença a jugar en l'antiga categoria d'afeccionats, on juguen també altres equips de la ciutat com el CD Mataró, UD Mataronesa, Penya X, PenyaDomenech, CRM4, CN Mataró i el Front de Joventuts.
Durant aquesta època Juventus AC també disputa partits de basquet participant en tornejos regionals fins als anys 50, així com la pràctica de l'atletisme i també durant aquesta època Juventus AC crea un equip de waterpolo que participa en el campionat de Mataro l'any 1952.
Clemente Hernández Suárez, "El Jefe"
En els anys 50 Mataró supera ja els 30000 habitants i la ciutat experimenta un creixement urbà desigual. Amb tot això, els joves de la ciutat tenen poques alternatives per a gaudir de l'esport i altres activitats.
En aquesta època apareix a Juventus AC la figura, del que serà el segell d'identitat de l'estructura esportiva del club i que àdhuc dura fins als nostres dies. Clemente Hernández més conegut per tots com "el Jefe", nascut en Avila en 1922 entra en contacte amb l'esport de la nostra ciutat gràcies a la seva gran afició futbolera. Els seus primers amics ho recorden discutint en les graderies del camp del CD Mataró. En 1947 s'inscriu en la Penya Mata per a practicar el seu esport favorit, però molt rapid te que deixar d'estar dins del terreny de joc per a començar a realitzar tasques d'entrenador i en aquesta mateixa època entra en contacte amb les Joventuts d´acció Catòlica del Foment Mataroní.
En aquesta època uns quants joves que cerquen qualsevol lloc de la ciutat per a practicar esport freqüenten els jardins de la ciutat Jardí a Mataró però a partir de 1949 la zona on practiquen esport s'habilita per a la construcció de noves edificacions. Tots aquests loves (Javier Peláez, Joaquim Rigau, Miquel Spà, Josep Maria Herrero, Andreu Alemany i d'altres) també freqüenten el Foment Mataroní.
Clemente Hernández veu la possibilitat de recaure l'equip de futbol amb aquells joves i conjuntar-los amb d'altres que en aquell moment juguen en el Pati del Lluïsos. (Paco Garcia, Jaume Bas, Carles Reverter,...) Amb tot això s'inicia la nova era de Juventus AC.
La idea principal de Juventus AC va ser:
"Juventus AC fue la amistad, la diversión y el centro de reunión con los amigos. Esta amistad perdura con los años. Fue y es además de un centro de formación social, un centro de formación física y deportiva. Ya que además de todas las demás cosas, Juventus AC proclamaba el deporte que a todos gustaba, el futbol."
A partir d'aquest moment el sobre nom de "El Jefe" acompanya sempre on va a Clemente Hernández.
Hernandez fa referència també al color verd que adopta Juventus AC. En les habitacions subterrànies del Foment Mataroní es guardaven en el nou inici, samarretes de l'antiga etapa de Juventus les quals ja eren d'aquell color des dels seus inicis. (actualment en el nostre club es guarda una de les samarretes de la fundació del club.)
El Jefe en aquests inicis, cerca que la practica de l'esport no sigui l'única cosa que facin els joves. Hernandez cerca noves iniciatives i elements per a fer pinya i proposa fer sortides, recuperant l'esperit inicial i original de Juventus, el qual tenia una secció d'excursionisme. En aquestes excursions també s'unien habitualment altres joves que freqüentaven el Foment Mataroní, però que no jugaven a futbol.
Tan sol dos anys de la recuperació de l'equip de futbol, Clemente Hernández va més enllà i comença a barrejar que l'equip de futbolcomence a disputar partits de forma oficial i en competició regular.
A partir d'aquest moment es constitueix Juventus AC com a equip de la Federació Catalana de Futbol i comença un llarg recorregut esportiu i social que gràcies a les bases i seguiment de "el Jefe" Clemente Hernández arriba fins als nostres dies.